11-jarige jongen verhangt zich na fake bericht op sociale media over zelfmoord 13-jarige vriendin

8 april 2017

Een 11-jarig jongetje heeft zich in de Amerikaanse staat Michigan opgehangen, nadat hij op sociale media had gelezen dat zijn 13-jarige vriendin zelfmoord had gepleegd. Maar dat laatste bleek niet waar te zijn.

Tysen Benz uit Marquette hing zichzelf op in zijn kamer. De jongen overleed later in het ziekenhuis. Volgens zijn moeder ging het drie kwartier voor ze hem vond nog prima met hem.

Nadat hij over de zogezegde zelfmoord van zijn vriendin had gelezen, schreef de jongen op sociale media dat hij ook zelfmoord ging plegen. “Niemand die bij de valse berichten betrokken was, heeft toen een volwassene ingelicht”, zegt zijn moeder Katrina Goss.

Alle betrokken jongeren zaten volgens de moeder van Tysen op dezelfde school, net als het meisje over wie het bericht ging. Zij speelde mogelijk ook een rol bij de fatale grap. De moeder beweert zelfs dat het meisje de hele toestand zelf dirigeerde.

Wetten

Het gerecht gaat nu zeker één minderjarige vervolgen, maar wil niet kwijt wie het is. Er is niet bekend gemaakt hoe oud hij of zij is. De beschuldigingen zijn het misbruiken van telecommunicatie en het gebruiken van een computer voor een misdrijf.

In de meeste Amerikaanse staten, ook in Michigan, gelden speciale anti-pest-wetten. Die zijn er gekomen na de dood van een 14-jarige jongen die in 2002 zelfmoord pleegde na een ontgroeningsstunt.

De wet schrijft scholen voor om maatregelen te nemen tegen pesten. Twee jaar geleden is cyberpesten specifiek in die wet opgenomen.

Wie met vragen zit kan de Zelfmoordlijn bereiken op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be

Dit al gelezen?