Jack White verrast met een nieuwe solosingle en het is een raar beestje

7 april 2017

Jack White houdt van verrassingen en zo was er vanochtend plots een nieuwe single van zijn hand: Battle Cry heet die. Een raar beestje, want hij klokt af op 2,5 minuut en heeft een lange intro waarin we op de achtergrond allerlei geroezemoes, handgeklap en "Hey"-kreten horen. Bijna vroegen we ons af waar Jack White zat, tot dan toch zijn kenmerkende gitaargeluid tevoorschijn kwam.

Dat er zoveel rond te doen is rond wat uiteindelijk niet meer dan een spielerei of een afleggertje van White lijkt te zijn, is niet verwonderlijk. Dit is immers de eerste keer sinds zijn meest recente soloalbum 'Lazaretto' dat er weer echt nieuw werk van White verschijnt.

Platenbaas

Hij was wel te horen op de meest recente platen van Beyoncé en A Tribe Called Quest en ook nog vorig jaar verscheen er een album waarop een aantal akoestische opnames stonden verzameld, maar White is nu vooral actief als platenbaas van zijn label Third Man Records.

Reken daarbij zijn aankondiging van nu welgeteld twee jaar geleden dat hij het toeren voor lange tijd vaarwel zou zeggen en fans zijn blij met ieder teken van leven. Twee jaar geleden sloot hij zijn 'Lazaretto'-tournee af met akoestische shows in vijf staten waar hij niet eerder geweest was. De locaties van die optredens werden pas 's ochtends bekend gemaakt.

In The New Yorker liet Jack White overigens wel optekenen dat hij aan een nieuw album werkt. Die neemt hij op middels een oude analoge tape recorder. Als er nog nieuws uit kamp White komt, houden we je op de hoogte!

Lees meer

Dit al gelezen?