© Istockphoto

Er is een nieuwe versie van Twitter en je zal er minder data mee verbruiken

6 april 2017

Twitter lanceert een nieuwe mobiele site: Twitter Lite die minder data gebruikt en tot 30% sneller laadt dan de volledige Twitter website. De nieuwe site zal dan ook makkelijker kunnen werken met een slechter netwerk.

Twitter lanceert vandaag wereldwijd de nieuwe mobiele website. Een versie van Twitter voor iedereen met een trage smartphone of data-verbinding, een dure abonnement of gebrek aan opslag. Twitter Lite biedt alle kenmerken aan van Twitter en is wereldwijd toegankelijk op een smartphone of tablet met een browser.

Data Saver

Gebruikers kunnen een databeperkingsmodus aan- en uit zetten. De modus toont enkel voorbeelden van foto's en video's en laadt ze pas helemaal nadat je dat zelf kiest. Twitter beweert dat je met deze functie maximaal 70% data kan besparen.

Android-gebruikers met een Chrome-browser krijgen (indien gewenst) ook een push-melding van de mobiele website. Twitter Lite zal ook werken met een cache-geheugen zodat de tweets offline worden opgeslagen. Zo voorkomt Lite verlies van inhoud in geval de verbinding zou wegvallen.

Opkomende markten

Twitter Lite zal beschikbaar zijn over heel de wereld. Vooral landen met opkomende markten zoals India, sommige landen in Afrika en Latijns-Amerika zullen hier veel aan hebben. Daar gebruiken de meeste mensen nog goedkope of langzame gsm’s met 2G-verbindingen.

Volgens een onderzoek van Counterpoint Research gebruiken 900 miljoen van de 1,1 miljard mobiele abonnees in India nog een smartphone met 2G-verbindingen.

Lees meer

Dit al gelezen?