© iStock

Wetenschappers hebben een scherm ontwikkeld dat zichzelf herstelt als het gebarsten is

5 april 2017

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar binnenkort hebben gsm's misschien wel een scherm dat zichzelf herstelt, zelfs als het gebarsten is. Wetenschappers hebben namelijk een materiaal ontwikkeld dat doorschijnend is, elektrisch geladen kan worden en barsten vanzelf herstelt binnen de 24 uur. Volgens de onderzoekers zou het materiaal binnen de drie jaar kunnen verwerkt worden in smartphones.

Iedereen heeft wel al eens zijn smartphone laten vallen en dan hoop je altijd dat er niets aan je scherm is. Als dat wel zo is, kan je niet veel anders doen dan hem heel duur te laten herstellen of een nieuwe gsm te kopen. Dat zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen.

Chao Wang, wetenschapper aan de universiteit van California, was gefascineerd door Wolverine, de superheld die zichzelf kan genezen. Daarom zocht hij naar een materiaal dat hetzelfde kan. Het materiaal dat ze vonden herstelt zichzelf bij een breuk binnen de 24 uur en is bovendien goedkoop om te maken.

Hoewel het allemaal nog heel sciencefiction klinkt, zouden smartphones volgens Wang binnen de drie jaar gemaakt kunnen worden met hun materiaal.

Bekijk hoe dat werkt:

Lees meer

Dit al gelezen?