© BBC One/AMC

Verrassing: toch een tweede seizoen voor 'The Night Manager', de minireeks met Hugh Laurie en Tom Hiddleston

8 maart 2017

Een fijne verrassing, want de makers van The Night Manager werken aan een tweede seizoen. Dat is verrassend omdat de eerste reeks - een mini-reeks van zes afleveringen - gebaseerd was op de gelijknamige spionageroman van de Britse schrijver John Le Carré. Die is nu volledig behandeld en dus moet scenarist David Farr nu zelf met de personages aan de slag.

The Night Manager was best opmerkelijk, want het was niet alleen ouderwets goeie televisie, de reeks kon ook rekenen op een absolute topcast. Tom Hiddleston - aanstormend talent en geknipt als de volgende James Bond - was erin te zien naast Hugh Laurie. Voor die laatste betekende The Night Manager ook de terugkeer van Hugh Laurie naar televisie na de afloop van House.

Charmante wapenhandelaar

Zonder al te veel weg te geven: in The Night Manager speelt Laurie de sympathieke wapenhandelaar Richard Rover. Door een reeks toevalligheden komt hij in contact met Jonathan Pine, de nachtmanager van een hotel. Pine, die een verleden heeft als soldaat, wordt gerekruteerd door Angela Burr, een medewerkster van de Britse geheime dienst die Rover al tien jaar ten val probeert te brengen. De bedoeling: infiltreren in de omgeving en organisatie van Rover.

De reeks - die al op BBC te zien was en momenteel op NPO 1 loopt - kreeg veel internationale bijval, werd genomineerd voor vier Golden Globes en won er daar drie van. De makers hebben dus groen licht gekregen om aan een tweede seizoen te beginnen werken.

Volgens regisseur Susanne Bier wordt daarvoor wel rustig de tijd genomen: "We willen allemaal een tweede seizoen, maar wat we niet willen is iets maken dat het niveau van de eerste reeks niet haalt. Dat zou een slecht idee zijn", zei ze daarover in een interview met het Britse webmagazine Broadcast.

Nog eventjes geduld dus.

Lees meer

Dit al gelezen?