© Disney

Deze Harry Potter easter egg in Belle en het Beest heb je waarschijnlijk gemist

23 februari 2017

Als jij even hard verslingerd bent aan Harry Potter als aan Disney, dan ben je niet alleen én dan wordt je waarschijnlijk ook gék bij het idee van de twee werelden die bij elkaar te leen gaan. Geen wonder dat we zo'n fan zijn van Emma Watson. Nu ziet 't er trouwens ook naar uit dat ze écht een easter egg in Belle en het Beest gestopt heeft. En aan de oorzaak ligt Neville Longbottom. 

Omdat Emma Watson, die al één succesvolle franchise gedragen heeft, binnenkort ook de absolute ster in Beauty and the Beast is, zijn alle Harry Potter-fans aan het uitkijken naar het minste gerucht dat er een Potter-Beest crossover zit aan te komen. Na het fantastische cadeau die de Voldemort-Belle mash-up was, lijkt het er nu ook op dat er tóch een easter egg in Beauty and the Beast geslopen is.

Want in Belle en het Beest zit natuurlijk die fantastische scène met het liedje Belle, en daar mochten we onlangs al een stukje van bewonderen. In die scène hebben Potterheads nu ook een referentie gevonden naar de allereerste Harry Potter-film: Philosophers Stone.

Remembrall

"Have you lost something again?" vraagt Belle aan Monsieur Jean, een dorpsbewoner. "Well, I believe I have. Problem is, I can't remember what", antwoordt die. Klinkt dat bekend, Harry Potter-fans? Da's juist, in de eerste Potterfilm krijgt Neville Longbottom een remembrall, een glazen bol gevuld met rook die rood wordt als de eigenaar iets vergeten is. Klinkt handig, maar zoals Neville zelf zegt: "The only problem is, I can't remember what I've forgotten." Aha!

Is het echt een knikje naar de film? In alle eerlijkheid moeten we zeggen dat zo'n grapje ook wel classic Disney zou zijn, 't is niet bepaald origineel. Maar het is ook niet de originele zin uit de animatiefilm én het is natuurlijk Emma Watson. Voor ons is dat genoeg.

Lees meer

Dit al gelezen?