© Universal Pictures

Dit zijn 8 zalige transformaties van acteurs voor een filmrol

22 februari 2017
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.

Wie denkt dat het leven van een Hollywoodster makkelijk is, think again. Natuurlijk is het glitter en glamour, met veel feestjes, rode lopers en gratis goodies, maar acteurs zijn op de eerste plaats professionals met een hart voor hun vak. En voor sommige rollen gaan ze ver. Heel ver, zo blijkt. Het resultaat is er dan ook naar, want deze uitzonderlijke toewijding wordt vaak beloond met een Oscar of Golden Globe. Wij zetten de acteurs en actrices op een rijtje die nét dat beetje meer over hadden om de rol van hun leven neer te zetten. 

© wegotthiscovered.com / youmovies.it

1. James McAvoy in Split

Het is al langer geweten dat M. Night Shyamalan een meester is in het creëren van spanning. Kijk maar naar zijn iconische werken als The Sixth Sense en The Visit. Met zijn nieuwe psychologische thriller Split is Shyamalan helemaal terug! Voor Split zocht Shyamalan een acteur die op meesterlijke wijze 24 verschillende personages tot leven zou kunnen brengen én in in één scène zelfs in drie verschillende personages zou kunnen transformeren. Wie beter dan James McAvoy? McAvoy speelt de rol van Kevin, die op een dag drie onschuldige meisjes ontvoerd. Al snel blijkt dat Kevin niet alleen is in zijn hoofd. Hij lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis waardoor hij 24 persoonlijkheden heeft. In een recent interview met Collider vertelde de acteur dat hij eerst onzeker was en niet zeker wist of hij de rol wel zou aankunnen, maar natuurlijk heeft hij de rollen briljant uitgevoerd! Voor zijn rol(len) in Split las McAvoy de dagboeken van mensen met dezelfde stoornis als zijn personage. Benieuwd naar de ervaringen van de acteur tijdens de film? Bekijk dan hier de behind the scenes video.

© starsignstyle.com / wennermedia.com

2. Charlize Theron in Monster

We kennen Charlize Theron allemaal als de bloedmooie Zuid-Afrikaanse actrice die hoofdrollen vertolkte in zowel Mad Max: Fury Road als Snow White and the Huntsman. Maar wist je ook dat de actrice in 2003 voor haar rol als seriemoordenaardes Aileen Wuornos een complete make-under moest ondergaan? Om de looks van Wuornos te evenaren kwam de actrice zo’n vijftien kilogram bij. Ze scheerde haar wenkbrauwen af, haar haar werd uitgedund en voordurend vet gemaakt én Theron moest gedurende de volledige opnames een vals gebit dragen. De “verlelijking” van de actrice leverde haar wel een Oscar® op voor beste actrice en een Gloden Globe.

© popsugar.com / collider.com

3. Jared Leto in Dallas Buyers Club

Muzikant en acteur Jared Leto, nu vooral bekend voor zijn omstreden rol als The Joker in Suicide Squad, vertolkte in 2013 de rol van Rayon in Dallas Buyers Club. Leto mocht voor zijn rol als Rayon, een transgender vrouw besmet met HIV en AIDS, nog maar 51 kilogram wegen. Hoe hij al dat gewicht heeft verloren? Simpel. “Ik ben gewoon gestopt met eten”, gaf hij toe in een interview met The Wrap. Zijn gestoorde dieet leverde hem wel de Oscar® op voor Beste Mannelijke Bijrol.

© wikipedia.com / movieweb.com

4. Heath Ledger in The Dark Knight

De vertolking van Heath Ledger als The Joker in The Dark Knight heeft ondertussen al een iconische status gekregen. The Joker moest in The Dark Knight een donkere en meer psychotische kant krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen sloot Ledger zichzelf op in een hotelkamer gedurende zes weken. Het was volgens Ledger de enige manier om de stem en het postuur van een psychopaat onder de knie te krijgen. Toen hij eindelijk uit de kamer kwam zei hij dat hij in het “rijk van de psychopaten” was beland. Ook op de set bleef Ledger heel de tijd in character. Voor zijn rol als The Joker won Ledger de Oscar ® voor Beste Mannelijke Bijrol, al was hij toen jammer genoeg al overleden.

© egyptianstreets.com / battleroyalewithcheese.com

5. Tom Hanks in Cast Away

Tom Hanks heeft er momenteel al een heel succesvolle carrière opzitten. Deels dankzij het succes van Cast Away, een film uit 2000. In Cast Away moet Hanks zien te overleven op een onbewoond eiland nadat zijn vliegtuig neerstort. Voor zijn rol als Chuck Noland moest hij eerst gewicht bijkomen om iets dikker te lijken vòòr de crash. Vervolgens moest hij zo’n 25 kilogram afvallen en zijn haar en baard volledig laten uitgroeien. Een groot deel van de film is ook in het water gefilmd, waardoor hij uiteindelijk een infectie kreeg aan zijn linkerbeen. “Net voor we het eiland verlieten had ik een klein wondje op mijn been en toen is er iets misgegaan. Wanneer we op vrijdag Fiji verlieten was mijn been twee keer zijn normale grootte”, aldus Hanks.

© movieforum.pl / moviepilot.com

6. Christian Bale in The Machinist

Christian Bale staat bekend om zijn manier van inleving. Voor zijn rol als Trevor Reznik in The Machinist verloor de acteur maar liefst dertig kilogram! Dit deed hij door een dieet van koffie en fruit te volgen. Een aantal maanden later werd Bale gecast als Bruce Wayne (Batman) in Batman Begins. Niet enkel moest Bale enorm veel gewicht aankomen, hij was ook niet meer in staat om te sporten door de afbraak van zijn spieren. Door een aangepast dieet en de nodige training kwam hij op een aantal maanden tijd bijna vijftig kilogram bij. Talk about dedication.

© frobes.com / salon.com

7. Leonardo DiCaprio in The Revenant

We zaten allemaal te wachten op het moment dat Leonardo DiCaprio éindelijk die Oscar® ging winnen en dat was hij duidelijk van plan met zijn rol in The Revenant. Zijn personage Hugh Glass overleeft een gruwelijke aanval van een grizzlybeer en daar moest DiCaprio zich goed op voorbereiden. Hij at rauwe bizonlever en sliep in kadavers van dode dieren. Hij gaf ook toe dat een aantal stunts die hij deed bijna zijn dood betekenden, zo was hij bijna constant in een staat van onderkoeling. Maar het leverde hem wel die welverdiende Oscar® op!

© timesofisreal.com / Focus Features

8. Adrian Brody in The Pianist

Adrian Brody vertolkte in 2002 de rol van zijn leven in The Pianist. Om zich voor te bereiden op zijn personage Wladyslaw Szpilman, een Joodse Holocaust-overlever, ging Brody tot het uiterste. Eerst spendeerde hij maanden aan het leren bespelen van de piano. Hij verloor zo’n vijftien kilogram, verkocht zijn huis, auto en verhuisde naar Europa met enkel twee reiskoffers. Zo wou hij de wanhoop van zijn personage beter leren begrijpen. Kort daarna eindige ook zijn relatie met zijn toemalige vriendin. Zo zie je maar dat inleving voor een rol ook enorm grote gevolgen kan hebben!

Wie dacht dat het leven van de Hollywoodacteurs– en actrices altijd rozengeur en maneschijn is, had het grondig mis. Soms gaan ze echt tot het uiterste om hun beste prestaties neer te zetten, met alle gevolgen vandien. Gelukkig worden deze inspanningen wel altijd uitstekend ontvangen! Ben je benieuwd of James McAvoy ook een onderscheiding verdient voor zijn rol in Split? Check dan zeker de trailer! Split draait nu in de bioscoop.

Lees meer

Dit al gelezen?