© iStock

Het beste biercafé ter wereld staat in België en de top vijf moet je gewoon proberen

28 juni 2018

Het beste bier, da's Belgisch bier, dat weten we hier allemaal, maar nu is het ook (nog maar eens) bevestigd in het buitenland. Want niet alleen brouwen we het beste bier, we halen ook de prijs voor beste biercafé ter wereld binnen. De top vijf beste Belgische biercafés is dan ook gewoon steengoed.

Als je het beste bier van België wil proeven, bestel dan een 'Cuvée Delphine'. Die wordt gebrouwen in de beste brouwerij van België: de Struise Brouwers uit Oostvleteren. Geen connectie met Westvleteren, de thuis van dat andere Belgische bier, voor zover wij kunnen zien.

De rating waar de prijs op gebaseerd is, werd opgesteld door Ratebeers.com, die meningen verzamelen van bierliefhebbers van over de hele wereld. Da's dus best een hele eer. Maar onze bierreputatie hangt niet alleen af van het bier zelf, ook van de café. Ook daar zijn we top in: het beste café in Belië is 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst'. Die staat zelfs wereldwijd op één.

De vijf beste biercafés in ons landje zijn, in volgorde: 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' uit Lennik. Da's al randje Brussel, maar ook in Brugge kunnen ze er wat van: Café Rose Red is het grootste kriek en geuzecafé van het land en staat op de vijfde plaats. Tussenin: een Brugs café genaamd het Brugs Beertje (pun intended, sowieso toch?) en twee Moeder Lambic-cafés: Original (derde plaats) en Fontainas (vierde plaats) staan in de top vijf. Die komen allebei uit Brussel, niet slecht voor onze hoofdstad.

Lees meer

Dit al gelezen?