© iStock

Viagra 2.0: deze lustopwekker met chocoladehormoon kan wel eens de toekomst zijn

3 augustus 2018

Het overkomt zoveel koppels: na enkele jaren vrijen bijna geen goesting meer en van de verliefdheid die vroeger zo euforisch en intens was, blijft enkel nog een grijze sleur over. Geen nood: een oplossing komt aan de horizon piepen. Britse wetenschappers hebben een lustopwekkend middel ontwikkeld dat ook nog eens je verliefdheid boost. Het hoofdingrediënt: puberhormoon kisspeptine, dat ook in chocolade zit.

Chocolade en hormonen, WTF? Laten we even teruggaan in tijd. In 1996 werd het puberhormoon metastine in grote hoeveelheid ontdekt in pralines van ‘Hershey’s Chocolate Kisses’. Sindsdien staat het bekend als kisspeptine. Als een gek chocolade beginnen schrokken voor betere bedprestaties: een goed idee? Dan moet je wel enkele kilo's verslinden. Misschien beter: een pilletje.

Het onderzoek verscheen in'The Journal of Clinical Investigation'. Wetenschappers van het ‘Imperial College London’ gaven 29 heteromannen injecties van het puberhormoon. Kisspeptine zet de puberteit in gang bij jonge tieners. Hoewel je bij hormonenbehandelingen nooit weet, zouden die inentingen redelijk veilig moeten zijn want kisspeptine is in ons allemaal aanwezig (bij sommigen al wat meer dan bij anderen). Daarna lieten ze de mannen naar pikante fotootjes kijken. Het resultaat: lustsignalen in de hersenen, of liever: 29 hete haantjes die de Londense universiteitshallen onveilig maakten.

De bijwerkingen?

Naast een torenhoge seksdrive kan dit wondermiddel de vlammen van haast uitgedoofde relaties doen heropleven. Zo zouden mensen onder invloed van een verhoogde dosis kisspeptine, naast een onstuitbare opwinding, meer vatbaar zijn voor gevoelens van intense verliefdheid.

Maar er is meer: de aphrodisiac maakt norse mensen blij en zou dus ook als medicijn tegen depressie gebruikt kunnen worden. Bovendien kan het een oplossing zijn voor kwaaltjes onder de gordel zoals vaginisme, prestatieangst en erectiestoornissen. Binnenkort voeren de professoren testen uit op vrouwen. Wij zijn alvast benieuwd.

Lees meer

Dit al gelezen?