© Emojipedia

Komt het er eindelijk van? Binnenkort wordt er vergaderd over het toevoegen van rosse emoji's

20 januari 2017

We hebben ondertussen al emoji's in alle huidskleuren, maar een rosse emoji is er nog altijd niet. Daar komt binnenkort waarschijnlijk verandering in want het toevoegen van zo'n emoji staat eindelijk op de agenda bij de volgende vergadering van het Unicode Technical Committee. Dat is de organisatie die beslist welke emoji's toegevoegd worden. Al zal het niet meer voor dit jaar zijn.

Een emoji toevoegen lijkt heel simpel, maar is dat zeker niet. Om te zorgen dat alle toestellen en programma's elkaars emoji's verstaan werd het Unicode Technical Committee in het leven geroepen. Daar kan iedereen een voorstel doen en dan komen ze samen om te beslissen welke emoji's zullen toegevoegd worden.

Op 23 januari staat in de gebouwen van Apple de volgende meeting gepland en daar staat onder andere de rosse emoji op de agenda. Omdat er al beslist is wat er in 2017 bijkomt, zal die rosse emoji wel nog zeker een jaartje moeten wachten.

Rosse voetballer

Het grote discussiepunt lijkt te worden hoe de rosse emoji moet toegevoegd worden. Het meest logische lijkt om een nieuwe mannelijke en vrouwelijke emojie toe te voegen met ros haar die je dan alle mogelijke huidskleuren kan geven.

Maar op die manier heb je natuurlijk nog altijd geen rosse prinses, voetballer of baby. Daarom pleiten anderen voor de mogelijkheid om een rosse haarkleur te kiezen zoals je nu de huidskleur kan kiezen bij iedere emoji. Die zou dan een bleke huid en ros haar hebben. Afwachten dus wat vanaf volgende week beslist wordt.

Lees meer

Dit al gelezen?