Niet alleen de baasjes, maar ook de hondjes beleven nu de tijd van hun leven in Londen.

© Istockphoto

Met je hond op citytrip? Londen lanceert de allereerste tourbus voor honden

18 januari 2017

Londen is nog een beetje leuker geworden, toch zeker als je een hond hebt. De stad heeft deze week een tourbus speciaal voor honden. Ze rijden dan langs de mooiste parken waar iedere hond er wel eens van droomt om z'n pootje te heffen.

De bus draagt het toepasselijke label K9. Die term wordt wel eens gebruikt voor politiehonden, en is eigenlijk een woordspeling: K-nine lees je als 'canine', ofwel een andere Engelstalige term voor hond. Wie een ticket koopt zal met z'n hond langs verschillende monumenten passeren, gaande van mooie parken tot de Houses of Parliament, waar alle wetten over honden worden geschreven, en Buckingham Palace, waar de beroemde koninklijke corgis wonen. In de parken mag je uiteraard even gaan wandelen voor je verder rijdt.

Ook voor de baasjes

De bedenkers omschrijven de tour als een "whistle-stop sightseeing experience like no other". Natuurlijk hebben ze ook aan de baasjes gedacht, want onderweg krijg je veel uitleg over de plaatsen die je bezoekt, maar dan met informatie die betrekking op honden heeft. Ook het enige hondenkerkhof van Londen staat op het programma, en ook handig: baasjes krijgen informatie over de pubs, bars en restaurants in de bezochte regio's die hondvriendelijk zijn.

De rit duurt ongeveer anderhalf uur, en vertrekt én eindigt aan Lambeth Bridge (niet ver van Westminster Abbey). Je moet wel snel zijn, want de bus rijdt nog tot vrijdag door de stad. Of er een vervolg komt weten we niet. Alle info vind je HIER.

Lees meer

Dit al gelezen?