Grand Tour van Jeremy Clarkson breekt records: meest illegaal gedownloade programma ooit

12 december 2016

Het eerste seizoen van The Grand Tour, de comeback-autoshop van Jeremy Clarkson, die exclusief te zien is op streamingdienst Amazon Prime, is nu al het meest illegaal gedownloade tv-programma ooit. 

Volgens trackingdienst Muso werd de eerste aflevering van The Gran Tour in amper drie weken al maar liefst 7,9 miljoen keer illegaal gedownload. De tweede aflevering werd ondertussen 6,4 miljoen keer illegaal bekeken, die van vorige week al 4,6 miljoen keer.

The Grand Tour wordt gepresenteerd door Jeremy Clarkson die bekend is van het Britse autoprogramma Top Gear. Clarkson werd in 2015 door de BBC ontslagen vanwege agressie tegen een producent van het programma.

190 miljoen

De productie van The Grand Tour kostte Amazon voor het eerste seizoen al 190 miljoen euro. Clarkson zelf zou meer dan 10 miljoen als gage krijgen.

Het was de bedoeling dat Amazon met het programma een inhaalbeweging naar Netflix kon maken: Amazon ziet het programma als lokaas om nieuwe abonnees aan zich te binden.

Amazon wil trouwens geen kijkcijfers geven. Zelfs mensen die betrokken zijn bij het maken van het programma kregen die nog niet.

Dit al gelezen?