© Kevin Mazur

Neil Young brengt nog dit jaar zijn 37e (!) studioalbum uit

26 oktober 2016

Zeer binnenkort - op 12 november - viert Neil Young zijn 71e verjaardag, maar hij denkt nog niet in de verste verte aan zijn pensioen. In juni stond hij nog in het Sportpaleis, recent deelde hij het podium met Metallica, Roger Waters en Norah Jones voor het goede doel en op 2 december brengt hij zijn zoveelste album uit.

We zijn even gaan tellen en kwamen bij 37 studioalbums uit, een hallucinant aantal. Daarnaast zijn er nog de ontelbare bootlegs en live platen. Om maar te zeggen: fans van Neil Young hebben baat bij een goed gevulde bankrekening.

Peace Trail

Peace Trail is de titel van zijn nieuwe plaat. Ze is opgenomen na de release van de liveplaat Earth (samen met begeleidingsband Promise Of The Real), telt tien nummers, zal grotendeels akoestisch zijn en is tot stand gekomen in de beroemde Shangri La Studios van Rick Rubin.

De plaat komt op 2 december uit op cd, cassette en als digitale download, een vinyl-versie volgt in januari.

Vorig jaar nog bracht ome Neil ook al een nieuwe plaat uit, The Monsanto Years met begeleidingsband Promise Of The Real. Het jaar voordien, 2014, telde zijn output zelfs twéé platen. Nogmaals: Neil Young zit niet stil.

Een eerste video werd een tijdje geleden al vrijgegeven en kan een eerste idee geven.

Lees meer

Dit al gelezen?