© GettyImages

Chris Evans stapt op als presentator bij Top Gear. Heeft collega Matt LeBlanc hem buitengewerkt?

4 juli 2016

Geruchten deden al de ronde dat Top Gear-presentator Matt LeBlanc het ontslag van zijn collega Chris Evans geëist zou hebben. En nu kondigt Evans aan op Twitter dat hij inderdaad opstapt bij het televisieprogramma. "Stepping down from Top Gear. Gave it my best shot but sometimes that's not enough." Heeft Matt LeBlanc hierbij een handje geholpen?

Achter de schermen zou Top Gear-presentator Matt LeBlanc volgens de Britse krant The Sun het ontslag van zijn collega Chris Evans geëist hebben. Sinds ongeveer een week doen geruchten de ronde dat de twee nog amper door dezelfde deur kunnen. Op tv lijkt het allemaal mee te vallen tussen de twee, met af en toe zelfs een knuffel, maar LeBlanc zou het gedrag van Evans tegenover hem en de rest van de crew kotsbeu zijn en gezegd hebben: "It's him or me."

En dat is dus Evans geworden: "Stepping down from Top Gear. Gave it my best shot but sometimes that's not enough", kondigt hij aan op Twitter.

"Team are beyond briliant"

Volgens een bron binnen de productie heeft Evans het moeilijk met het feit dat twee andere nieuwe presentatoren, Rory Reid en Chris Harris, het wel goed doen bij het publiek, terwijl ze totaal geen ervaring met televisie hadden. Maar daarover laten de makers van het programma niets los.

Evans zegt daar zelfs over op Twitter: "The team are beyond brilliant, I wish them all the best." En ook aan de Britse nieuwszender BBC heeft hij laten weten: "I have never worked with a more committed and driven team than the team I have worked with over the last 12 months."

"The right people remain"

BBC Studios-directeur Mark Linsey houdt de reden voor het ontslag van Chris Evans ook in het midden. "Chris is stepping down from his duties on Top Gear. He says he gave his best shot doing everything he could to make the show a success", zegt hij tegen de BBC. En over de geruchten rond Evans band met de collega's: "He firmly believes that the right people remain, on both the production team and presenting team, to take the show forward and make it the hit we want it to be."

Alleszins zal het te maken hebben met het feit dat het niet zo goed gaat met Top Gear. Het programma begon met 6,42 miljoen kijkers, maar enkele weken na de start van het nieuwe seizoen zit Top Gear in een absoluut dieptepunt met slechts 1,9 miljoen kijkers tijdens de aflevering gisteren.

Wat nu?

Evans ontslag komt op dezelfde dag als de aankondiging van de BBC om de presentator te steunen en hem niet van zijn taken te ontheffen tijdens het onderzoek van de politie naar aantijgingen tegen hem over seksueel misbruik. Die komen van een ex-collega van Evans en gaan over feiten die dateren uit de jaren 90. De politie gaat Evans de komende dagen daarover ondervragen.

En wat gaat Evans nu verder doen? "Full steam ahead then with Radio 2, CarFest, Children In Need, 500 Words and whatever else we can dream up in the future." Hij gaat zich niet sowieso niet vervelen dus, maar het Top Gear-verhaal krijgt vast nog een staartje.

Lees meer

Dit al gelezen?