10 to do's tijdens de Gentse Feesten

29 juni 2016
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.

Van 15 tot en met 24 juli is het weer zover: de Gentse Feesten! Je planning nog niet gemaakt? Geen probleem, hier zijn alvast tien superleuke tips van dingen die je dit jaar zeker moet doen. Indien je meer informatie wenst over de activiteit kan je drukken op de link die telkens in een titel verwerkt zit.

1: Polé Polé

© Pole Pole

Tussen al die activiteiten is Polé Polé echt iets speciaal. Het vele volk op de anders zo rustige Graslei en Korenlei zorgen voor een geweldige ambiance. En als je toch op de Graslei bent laat je dan zeker eens verleiden tot een schitterende boottocht door onze prachtige stad, en vaar onder het gigantische podium van het festival.

Informatie: Alle dagen op de Gras en Korenlei, meer info vindt u op hun website.

2: Laura Tesoro op de Korenmarkt

In 2014 haalde ze nog de tweede plaats in The Voice en in 2016 mocht ze ons land verdedigen op Eurosong. Dit keer is het de Korenmarkt die ze op haar grondvesten zal laten daveren. Persoonlijk stel ik mij al een plein voor dat volledig in de Belgische driekleur is gekleurd: zalig!

Informatie: woensdag 20 juli van 23u tot 00:30 op de Korenmarkt

3: Kloaver Viere

© Kloaver Viere

Naast het groot geweld op de podiums gaan er tijdens de Gentse Feesten ook kleinere voorstellingen door. Iets wat u zeker moet gedaan hebben is Kloaver Viere, een cabaret groep die speelt in het sappig Gents. Maar het is zeker voor iedereen verstaanbaar: gelach en gegier verzekerd!

Informatie: Van zondag 17 t.e.m. zaterdag 23 juli in de Vip school op de Martelaarslaan. Inkom is 12€, reserveren kan via: 09 226 19 24 of ter plaatse.

4: De langste fanfare

Alles kan op de Gentse Feesten! Zo ook de langste fanfare en volgens de website kan iedereen meedoen: of je nu trommelt, blaast of liever triangel speelt. Maar ook mensen die niet muzikaal aangelegd zijn kunnen meedoen als majorette, of gewoon mee marcheren. De fanfare zal worden voorgegaan door de mannen van Die Verdammte Spielerei.

Informatie: vrijdag 15 juli van 18:00 tot 22:30, inschrijven kan via hun website.

5: Eten bij Würst

© Het Gents Gazetje

Het restaurant van Jeroen Meus in nog maar enkele weken open, maar de reacties zijn lovend! Naast de Overpoort is de Nederkouter nu ook the place to be om te komen eten. De bekende televisiekok heeft trouwens gezegd dat hij tijdens de Gentse Feesten geregeld aanwezig zal zijn, dus wie weet...

Informatie: je kan het restaurant vinden in de Nederkouter 50, 9000 Gent.

6: K3 op het Sint-Baafsplein

Jong -maar zeker ook oud- kijkt uit naar deze dag. Niemand minder als de meisjes van K3 zullen dan optreden in Gent! Nadat ze een aantal keer Flanders Expo hebben gevuld dit jaar zal dit plein zeker geen probleem zijn: op tijd komen is dus zeker de boodschap.

Informatie: vrijdag 22 juli om 16u op het Sint-Baafsplein.

7: Het Puppetbuskersfestival

© Puppetbuskersfestival

Het mag zeker ook eens rustig zijn op de Gentse Feesten, dit festival met internationale figuurtheater voorstellingen biedt hier een schitterende oplossing voor. Toegankelijk voor zowel jong als oud, bekijk zeker eens hun website voor meer informatie

8: Middeleeuws ontbijt

Niets belangrijker dan een goed ontbijt alvorens te beginnen aan een lange dag, indien dit kan op een prachtige locatie in een historische tijdsgeest. De ontbijten gaan van 11 tot 14 euro, voor kinderen is er dan weer een speciaal ontbijt voorzien voor 7 euro.

Informatie: van 16 t.e.m. 24 juli van 8:30 tot 11:30. Reserveren is niet nodig

9: Theater op het Water

We hebben het al eerder vermeld: een rondvaart in de historische stad Gent is zeker een leuke activiteit! En dit zeker als je hierbij nog iets kan bijleren over deze stad! Bij Theater op het Water vaar je de geschiedenis letterlijk en figuurlijk tegemoet. Dit jaar gaat het over Keizer Karel, via korte dialogen kom je alles te weten over wie hij was, waarom de Gentenaars een strop dragen en nog zoveel meer. En dit via een unieke mix tussen grappen en geschiedenis!

Informatie: van 16 t.e.m. 24 juli om 16 uur, startplaats op de Graslei. reserveren kan via: 09 269 08 69

10: Het Gents Gazetje lezen!

© Het Gents Gazetje

Op de hoogte blijven van al het nieuws vanop de Gentse Feesten, en kunnen (na)genieten van prachtige fotoreeksen over activiteiten tijdens de feesten kan bij Het Gents Gazetje, volg hun dus zeker via Facebook en Instagram!

Dit al gelezen?