© Getty Images

Het zit er al bovenarms op bij Top Gear: Matt LeBlanc zou het ontslag van Chris Evans eisen

27 juni 2016

Alsof het nog niet slecht genoeg ging met Top Gear, doen nu geruchten de ronde over hoe presentatoren Matt LeBlanc en Chris Evans nog amper door dezelfde deur kunnen. Op tv lijkt het allemaal mee te vallen tussen de twee, met af en toe zelfs een knuffel, maar achter de schermen zou Matt LeBlanc volgens enkele bronnen al het ontslag van zijn collega geëist hebben: "It's him or me."

Als Top Gear na de flop van het eerste seizoen zonder Clarkson en co nog blijft bestaan, dan is de kans groot dat het zonder één van de twee hoofdpresentatoren zal zijn. Matt LeBlanc zou volgens The Sun het ontslag van Chris Evans eisen als de BBC hem aan boord wil houden. Hij zou het gedrag van Evans tegenover hem en de rest van de crew kotsbeu zijn.

Jaloezie?

Misschien heeft het ook met de enorme druk te maken, want Top Gear zit enkele weken na de start van het nieuwe seizoen in een absoluut dieptepunt. Volgens een bron binnen de productie heeft Evans het moeilijk met het feit dat twee andere nieuwe presentatoren, Rory Reid en Chris Harris, het wel goed doen bij het publiek, terwijl ze totaal geen ervaring met televisie hadden.

Is Evans dan het grote probleem? Het is zeker niet zo dat de BBC met hem evenveel geduld zal hebben als met Jeremy Clarkson destijds - ook bekend om zijn eigenzinnige karakter. Als we de sociale media mogen geloven, is Evans immers niet populair. Zijn nerveuze gedrag is één van de voornaamste redenen waarom kijkers Top Gear hebben afgezworen. Matt LeBlanc, die we nog kennen als Joey uit Friends, is dan weer één van de enige lichtpuntjes.

De BBC wou niet reageren op vragen van The Sun en een woordvoerder van Matt LeBlanc stelde dat nog niets beslist is. Er zijn al vaker vraagtekens bij de samenwerking tussen de twee geplaatst, maar toen heeft LeBlanc het brandje geblust. "Ik ben een echte autoliefhebber, Chris is een echte autoliefhebber. We hangen samen rond, we lachen, we doen ons best", zei hij.

Relatie met jonge producer

Als de geruchten kloppen is het andermaal een klap voor de BBC dat met Clarkson, Richard Hammond en James May een goed werkend team zag vertrekken. Ze moesten Clarkson vorig jaar zijn ontslagbrief geven nadat hij een producer zou geslagen hebben. Pogingen om de andere twee aan boord te houden mislukten, en ze volgden Clarkson naar Amazon, waar ze na de zomer hun nieuwe programma The Grand Tour presenteren.

Presentatoren en producers bij Top Gear, het blijf een bijzondere combinatie. Intussen stelt de Britse roddelpers dat Matt LeBlanc iets heeft met een 17 jaar jongere producer van de show. Ze zijn samen gezien op een wedstrijd paardrijden en konden naar verluidt hun handen niet van elkaar houden. Voor de vrouwelijke medewerkers van Top Gear is de Amerikaanse presentator althans toch één verbetering aan het programma...

Lees meer

Dit al gelezen?