13 'Game Of Thrones'-gezichten waarvan je niet wist dat ze ook in 'Harry Potter' hebben gespeeld

4 juli 2018

'Harry Potter' en 'Game Of Thrones' behoren tot de grootste hypes van de 21ste eeuw, en sommige acteurs hebben de eer gehad om in beide een rol te vertolken. Jawel, minstens 13 gezichten uit de HBO-reeks G'ame Of Thrones' waren ooit te zien de films van 'Harry Potter'. En er zitten toch een paar verrassingen tussen. We waarschuwen uiteraard weer voor spoilers.

1. Catelyn Stark = de moeder van Hermione

© HBO

Ze speelde een geliefd personage in Game Of Thrones, maar Michelle Fairley is één van de vele acteurs die in de loop der seizoenen haar rol zag sneuvelen. Catelyn Stark kwam om het leven tijdens de bloedige 'red wedding'.

Harry Potter: in de voorlaatste film, het eerste deel van Deathly Hallows, was de actrice kort te zien als de moeder van Hermione.

© Warner Bros Pictures

2. Wildling Osha = (Nymphadora) Tonks

© HBO

Ze was een paar seizoenen weinig te zien in Game Of Thrones, maar keerde dit jaar terug ... om te sterven. Osha was een wildling die samen met Rickon op pad ging. Tot ze Ramsay Bolton tegenkwam... Ze werd vertolkt door Natalia Tena.

Harry Potter: we kenden Tena ook als de geweldige Nymphadora Tonks. Daar is ze uiteindelijk eveneens gesneuveld, ze heeft dus ervaring met sterfscènes spelen.

© Warner Bros Pictures

3. Walder Frey = Argus Filch

© HBO

Walder Frey is de leider van het Huis van Frey, dat de familie Stark verraadde. Hij wordt gespeeld door David Bradley.

Harry Potter: blijkbaar is hij goed in het spelen van ietwat norse figuren, want we kennen hem nog heel goed als Argus Filch, de concierge van Hogwarts, en zeker niet de beste vriend van Harry en zijn vrienden.

© Warner Bros Pictures

4. Mance Rayder = de broer van Dumbledore

© HBO

We kennen Mance Rayder als 'The King Beyond the Wall' in Game Of Thrones. Hij wordt gespeeld door Ciaran Hinds.

Harry Potter: je herkent hem echt niet, maar hij was Aberforth Dumbledore, de broer van Albus, in de laatste Harry Potter-film.

© Warner Bros Pictures

5. Dickon Tarly = Cormac McLaggen

© HBO

Dickon Tarly is de jongere broer van Sam. We zagen hem in het huidige seizoen voor de eerste keer, gespeeld door Freddie Stroma.

Harry Potter: hier was hij Cormac McLaggen, die Hermione begeleidde naar het kerstfeestje van professor Slughorn.

© Warner Bros Pictures

6. Grand Maester Pycelle = een gigantische spin

© HBO

Julian Glover werd in Game Of Thrones het gezicht van Grand Maester Pycelle. Zijn gezicht zal je echter niet herkennen uit de Harry Potter-films. Zijn stem daarentegen...

Harry Potter: de acteur sprak de tekst in van Aragog, de indrukwekkende spin die Harry en Ron ontmoetten.

© Warner Bros Pictures

7. Reus uit Game Of Thrones = reus uit Harry Potter

© HBO

Eens een reus, altijd een reus. In Game Of Thrones speelt Ian Whythe de reus Wun Wun - en nog een aantal andere figuren.

Harry Potter: hier speelde hij in een bepaalde scènes een vrouw. Madame Olympe Maxime was een imposante verschijning, en wanneer haar hele lichaam in beeld werd gebracht, zagen we Ian White.

© Warner Bros Pictures

8. The Spice King = Bob

© HBO

The Spice King, gespeeld door Nicholas Blane, is intussen ook al vermoord in Game Of Thrones.

Harry Potter: hij was geen bekend gezicht, Bob was zijn naam, en hij werkte samen met Arthur Weasley op het ministerie van Magie. Op de foto is hij degene die een doos draagt.

© Warner Bros Pictures

9. Will van de Night's Watch = vriend van Draco Malfoy

© HBO

Bronson Webb speelt Will, een lid van de Night's Watch in Game Of Thrones. Toen hij vluchtte voor de White Walkers, werd hij door Ned Stark geëxecuteerd.

Harry Potter: hij was één van de vriendjes van Draco Malfoy. Op de foto zie je hem rechts staan.

© Warner Bros Pictures

10. Dagmer Cleftjaw = Death Eater Amycus Carrow

© HBO

Ralph Ineson speelde Dagmer Cleftjaw, van het huis van Greyjoy. Nadat hij Theon bij Winterfell had verraden, en na het neersteken van Maester Luwin, werd hij zelf het slachtoffer toen hij met zijn mannen levend gevild werd door Ramsay Snow.

Harry Potter: hier speelde hij mee in drie films als Death Eater Amycus Carrow. Je ziet hem rechts van Snape staan.

© Warner Bros Pictures

11. Figurant = figurant

© HBO

Misschien is het wat overdreven om Edward Tudor-Pole een figurant te noemen, maar hij was in Game Of Thrones twee keer te zien als een demonstrant.

Harry Potter: ook hier speelde hij geen grote rol. Hij was Mr. Borgin, de eigenaar van Borgin & Burke's, in een verwijderde scène uit The Chamber of Secrets.

© Warner Bros Pictures

12. Braavosi-vrouw = Madame Irma Pince

© HBO

Sally Mortemore dook in het huidige seizoen van Game Of Thrones op als een Braavosi-vrouw.

Harry Potter: Maar je kent haar misschien beter als Madame Irma Pince, de bibliothecaris van Hogwarts, in The Chamber Of Secrets.

13. Lothar Frey = onbenullig in Harry Potter

© HBO

Afsluiten doen we met Daniel Tuite, die in het huidige seizoen van Game Of Thrones Lothar Frey speelt. Toch een serieuze promotie als rol sinds hij in Harry Potter meespeelde.

Harry Potter: de kans is klein dat je hem gespot hebt. De man speelde de 'skinny ministry wizard' in Deathly Hallows Part 1. Hij zou ergens op de foto hieronder moeten rondlopen.

© Warner Bros Pictures
(Bron: Business Insider)

Lees meer

Dit al gelezen?