© Theo Wargo Getty Images Entertainment

Ook Pearl Jam schrapt concert in North Carolina als protest tegen de wc-wet

19 april 2016

De muzikale wereld blijft de druk op de zogenaamde wc-wet opvoeren. Na Bruce Springsteen, Bryan Adams en Ringo Starr schrapt nu ook Pearl Jam hun geplande concert in North Carolina. In een handgeschreven brief op hun Facebookpagina legt de band uit dat ze ten strijde willen trekken tegen "a despicable piece of legislation."

Het optreden van Pearl Jam in North Carolina stond gepland voor morgenavond, maar dat feestje gaat dus niet door. De groep wil met deze afzegging een statement maken en samen met de nu groeiende groep artiesten de druk opvoeren op de HB2-wet of zogenaamde "wc-wet."

Volgens die wet mogen transgenders alleen nog openbare toiletten gebruiken die passen bij hun geboortegeslacht. Homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT's) kunnen ook niet meer naar de rechter stappen als ze gediscrimineerd worden volgens hun geaardheid.

Ook financiële hulp

De groep schrijft dat ze de protestgroepen ook financieel zullen helpen:

"We willen dat Amerika een plaats is waar niemand ontslagen kan worden door van wie ze houden of om wie ze zijn. Het is daarom dat we ons moeten aansluiten bij andere artiesten en bedrijven om samen ten strijde te trekken tegen discriminatie en vooroordelen. We hebben met lokale groeperingen gepraat en zullen fondsen beschikbaar stellen om hen vooruit te helpen in hun protest."

Andere artiesten besloten hun concerten wel te laten doorgaan, maar op andere manieren te protesteren. Zo las Duran Duran zaterdag op het podium in Charlotte een steunbetuiging voor de LHBT-gemeenschap voor en heeft Cyndi Lauper beloofd dat ze de opbrengst van haar show in Raleigh zal doneren aan een organisatie die strijdt voor gelijkheid.

Lees meer

Dit al gelezen?