Wat is de goedkoopste fitnessclub? Vergelijking tarieven Belgische clubs

23 maart 2016
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.

Wat is de goedkoopste en beste fitnessclub in België? De tarieven van de populairste fitnessketens vergeleken.

De lente is officiëel in ons land maar vooraleer je je zomerkleren weer aantrekt wil je nog graag een paar kilootjes kwijt en ga je op zoek naar een fitnessclub die bij je past. Je hebt alleen geen idee hoeveel het kost, of ze ook groepslessen aanbieden en hoe je na de zomer je fitnessabonnement weer opzegt.

Wij zijn op onderzoek gegaan en heeft alvast de populairste vergeleken.

Tarieven fitnessclubs België

Eén van de belangrijkste aspecten is waarschijnlijk de prijs om te sporten. In onze tabel geven we een mooi overzicht van de tarieven voor een 1 jaar – en een 1 maandabonnement.

* het inschrijvingsgeld bedraagt €150, maar doordat er vaak acties worden georganiseerd kan dit wegvallen ° dit wordt niet door deze fitnessketen aangeboden

Sommige sportscholen bieden nog goedkopere abonnementen aan om bijvoorbeeld enkel in de daluren te sporten, of bij sommige ketens kan je je ook voor 2 of 3 jaar inschrijven waardoor de kost per maand lager zal zijn.

Bij de goedkopere sportclubs betaal je ook vaak extra voor bepaalde faciliteiten, de duurdere clubs bieden dan weer een all-in abonnement aan.

Vaak worden er ook acties georganiseerd waarbij het inschrijvingsgeld wegvalt of waarbij je zelfs een maand gratis kunt sporten. Lees hierbij wel telkens goed de voorwaarden na, want hier en daar kan er wel een addertje onder het gras zitten. Bijvoorbeeld: je mag 3 maanden gratis sporten, maar je zit wel vast aan een jaarcontract en je kan niet eerder opzeggen.

Locatie

Je wil natuurlijk niet al enkele kilometers hebben gefietst vooraleer je jezelf uitput op die loopband. Waar de fitness zich dus bevindt is ook belangrijk. Ga je na het werk of tussen de middag even sporten, kies je best een fitness in de buurt van je werk. Ga je vooral ’s avonds of in het weekend sporten, kijk dan even waar de dichtstbijzijnde fitness bij je thuis is gelegen.

Bij sommige fitnessketens laten ze het toe om met eenzelfde lidkaart bij verschillende clubs in België te sporten. Dat is handig wanneer je verhuist of van werk verandert.

Bron: tarieven (Basic-Fit, Health City, Jims, Life Style Fitness), opzegvoorwaarden (Basic-Fit, Health City, Jims, Life Style Fitness).

Dit al gelezen?