© Sony Pictures Releasing

Monsterlijk lekkere griezelsnacks waar Dracula jaloers op zou zijn!

30 september 2015
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.

De scholen zijn weer begonnen en de herfst helaas ook. Dit hoeft niet erg te zijn, want de herfst betekent ook weer tijd voor Halloween en heerlijk in de zetel of in de bioscoop films bekijken! Dé film voor het hele gezin is Hotel Transylvanië 2 die vanaf 7 oktober in de bioscopen draait, waarin al je favoriete monsters terugkeren in het leukste hotel ter wereld. Dat niet alleen, er is een wel heel leuke nieuweling bij: het zoontje van Mavis en Johnny, Dennis! 

Deze bangelijke film is natuurlijk ideaal voor een regenachtige middag. Maar voordat je je druk maakt om de gevolgen van gesuikerde popcorn, frisdrank of andere ongezonde snacks uit de bioscoop (de weerwolfpups uit Hotel Transylvanië 2 zijn er niets bij!): we hebben een heel leuk recept voor je waarmee je in een handomdraai een angstaanjagend lekkere snack op tafel zet. Wat dacht je van bloedlimonade en vampiertanden? Zelfs voor een groep kinderen is deze traktatie zo gemaakt! Bovendien zorg je zo dat ze alvast helemaal in de sfeer van de film komen. Lees hieronder hoe jij heel simpel de ideale snack voor een bioscoopbezoek aan Hotel Transylvanië 2 maakt!

© Pinterest

Benodigdheden (voor circa 4 hongerige mini-vampieren)

2 grote appels naar keuze (het liefst Red Delicious of andere rood gekleurde appel)

Zak mini-marshmellows

Circa 10 eetlepels pindakaas ( bij allergie kun je als alternatief confiture gebruiken)

Handje gepelde amandelen

Rode siroop

(Mineraal)water

4 rietjes

Stevig vel rood gekleurd papier

Stevig vel wit papier

Schaar

Lijm

Was de appels maar schil ze niet. Snijd ze vervolgens in acht parten. Besmeer een kant van elke part met een beetje pindakaas. Druk vervolgens op een part een aantal mini-marshmellows, dit zijn de ‘gewone’ tanden. Pak nu twee gepelde amandelen en druk deze als de ‘vampierhoektanden’ tussen de mini-marshmellows. Leg nog een appelpart hier bovenop en druk lichtjes aan. Voila, een heerlijk gezonde vampiersnack!

© Pinterest

Natuurlijk moet er ook iets lekkers gedronken worden. Bloed is uiteraard geen goed idee, dus dit vervangen we door rode limonade. Meng de rode siroop met water en schenk voor ieder kind een glas in. De speciale vampiermondrietjes zijn heel eenvoudig te maken. Knip uit het rode vel papier vier monden uit en uit het witte vel papier de tanden. Lijm de tanden op de mond en prik een gaatje zodat het rietje erdoorheen kan. Duw de vampiermond om het rietje heen en serveer de limonadeglazen met de vampierrietjes. Als de kinderen ervan drinken lijkt het net alsof ze een vampiermond hebben! Picture time!

© Pinterest

Zo eenvoudig is het om een griezelijk lekkere snack op tafel te zetten wat een gegarandeerd succes zal zijn. Je kunt hier eindeloos mee variëren. Vervang bijvoorbeeld de pindakaas voor confiture of gebruik in plaats van amandelen enkel de marshmellows. Zonder de hoektanden lijken de snacks juist weer meer op Frankenstein en als je enkel gehakte amandelen gebruikt als tanden lijken ze op Murray. Ook met het fruit kun je genoeg uitproberen: groene appels, rode appels, perziken of abrikozen, de mogelijkheden zijn eindeloos! Eet smakelijk!

Hotel Transylvanië 2 draait vanaf 7 oktober in de bioscopen. Bekijk hieronder alvast de trailer voor een monsterlijk voorproefje! De sympathiekste vampieren familie is terug van weg geweest ! De zaken lopen op wieltjes in Hotel Transylvania en de sfeer is er erg ontspannen nu Dracula het hotel ook open stelt voor mensen. Drac maakt zich echter wel een beetje zorgen over de ontwikkeling van zijn kleinzoon Dennis tot volbloed vampier. Terwijl Mavis haar menselijke schoonfamilie een bezoekje brengt, beslist hij samen met zijn griezelvrienden Dennis een monsterlijke boot camp training te geven om hem te veranderen in een échte vampier. Ondertussen brengt de stokoude vader van Drac een bezoekje aan het hotel. Maar wanneer hij ontdekt dat zijn kleinzoon geen volbloed vampier is én dat mensen welkom zijn in het hotel is het hotel té klein !

Dit al gelezen?