Op welke immosite mijn immozoekertje plaatsen?

13 september 2015
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.

Op de woningmarkt is veel in beweging. In de laatste jaren zijn er veel immosites bijgekomen. Gevestigde partijen zien de vele nieuwkomers en doen er alles aan om hun marktaandeel te behouden. En de nieuwkomers willen de gevestigde orde van de toekomst worden.

Wie zelf via internet zijn huis wil verkopen, heeft vele mogelijkheden. U kunt alles zelf doen, tot bijna niets zelf doen. Aan u de keuze. U kunt zelf de foto’s nemen en het bezoek regelen. U kunt ook zelf onderhandelen over de verkoopprijs van uw huis. Maar weet wel, dat de woningmarkt een aparte job is, waarvoor u wel de juiste kennis in huis moet hebben. Doe zelf vooral de dingen waarin u goed bent en wanneer kennis ontbreekt maak gebruik van het netwerk van een vastgoedmakelaar.

Bekende internet immosites zijn:

Bijna iedereen die een huis zoekt zal eerst een vastgoedsite bezoeken. Wanneer die stap gezet is blijkt ook dat er meerdere sites zijn en elk met veel en vaak ook verschillende informatie. Iedereen probeert nog een beetje het wiel uit te vinden, en niet elke site geeft alle woningen weer. Immoweb is de bekendste huizensite. Op de Immoweb site staan ongeveer 160.000 immozoekertjes. Koophuizen, bedrijfspanden en huurwoningen. Wanneer bij het zoeken een huis ziet dat u interessant vindt, kunt u dit huis ook bewaren of volgen.

Billionhomes is een vastgoedarchief en geen atypische immosite. Je vind er historische informatie meer dan 3,5 miljoen woningen. Met de gratis online zoekmotor kunnen huiseigenaars, kopers, verkopers, huurders, verhuurders, makelaars en beheerders van vastgoed op een eenvoudige wijze informatie te vinden en te delen over residentieële woningen, vastgoed en aanverwante diensten. Het vastgoed archief geeft elke persoon de mogelijkheid om een woning te vinden, historische informatie te raadplegen, prijzen te vergelijken en het potentieel ervan te achterhalen voordat men een financiële verbintenis aangaat.

Immovlan, Hebbes, Immovast, Zimmo en Logic-immo zijn vastgoedsites die immozoekertjes op hun panden bundelen in een zoekmachine. De sites worden regelmatig vaak ververst. Alle zoekertjes sites laten woningen van vastgoedmakelaars alsook van particulieren zien. Het plaatsen van zoekertjes is gratis voor particulieren bij: Immovlan, Billionhomes, Zimmo, Kapaza en Immovast. Andere sites zijn betalend.

Dit al gelezen?