© EPA

Stromae schrapt al zijn concerten tot 2 augustus na bijwerkingen bij malariabehandeling

14 juni 2015

Het gaat nog altijd niet goed met de gezondheidstoestand van Stromae. De zanger heeft nu in één klap al zijn optredens tot 2 augustus moeten schrappen, nadat hij enkele dagen geleden met spoed uit Congo is teruggekeerd. Volgens zijn entourage heeft hij last van ernstige bijwerkingen van een preventieve behandeling tegen malaria.

Stromae was aan zijn Afrikaanse tournee bezig toen hij plots uit Congo terugkeerde met een "acuut medisch probleem". We weten nog altijd niet exact wat er aan de hand was, maar volgens zijn productiehuizen heeft hij last van bijwerkingen na een preventieve behandeling tegen malaria. Dat het ernstig moet zijn, blijkt uit hun beslissing om al z'n concerten tot 2 augustus te schrappen.

Tussen de geschrapte optredens zit ook een voor Stromae zelf bijzonder concert. Zo had hij volgende week moeten optreden in de Rwandese hoofdstad Kigali, in het geboorteland van zijn vader. Voorts zou hij in juli vooral in Europa optreden, en op 2 augustus moest hij dan op het beroemde Lollapaloozafestival in Chicago staan. Nu zouden we hem volgens het nieuwe schema pas terugzien op 16 september in Washington DC.

Eerder was er het gerucht dat Stromae helemaal niet ziek was en problemen met een producer aan de basis van z'n terugkeer lagen. Maar dat wordt door de mededeling nu ontkend.

Lees meer

Dit al gelezen?