© getty images

Raymond Van het Groenewoud speelde in Het Depot in Leuven en ik was erbij

7 maart 2015
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.

Mijn hart is een kanarie / Mijn ribbenkast zijn kooi / Hij zingt voordurend larie / Maar soms verduiveld mooi!

Gisteren was er het optreden van Raymond van het Groenewoud. Die is nog niet zo lang geleden 65 geworden, en geef toe, er lopen niet zo heel veel muzikanten rond die dan nog rondtoeren. Ah nee, en de Rolling Stones, hoor ik jullie al denken? Oké dat is waar, maar na een optreden liggen er drie leden aan een zuurstofmasker terwijl er aan hun linkerarm een baxter hangt . Mick Jagger natuurlijk niet, want die is ondertussen aan de nabespreking over het concert begonnen met 2 bloedmooie groupies, tenslotte moet hij op die andere 3 toch wachten.

Gezonde Raymond en dank u Sigrid

Maar onze Raymond zag er zeer gezond uit, en dat is zonder twijfel te danken aan zijn Sigrid, die ervoor zorgt dat onze Raymond minstens 1 keer per dag warm eet, en het bier geruild heeft voor plat water. (Al zit er in bier eigenlijk ook voor 90% water).

Trouwens, Raymond moet met niemand vergeleken worden, want hij is een monument. Soms zingt hij, en soms krast hij met zijn stem diepe groeven in de grond, maar hij is vooral een liedjesschrijver, een poëet, iemand die met zijn teksten een ziel kan beroeren.

Meisjes voor alle tijden

Het was in het Depot trouwens vollenbak, en de mensen hadden er zin in, ze zongen met volle borst mee, vooral toen hij Meisjes zong. Dat is trouwens een lied voor alle tijden! Want meisjes zijn nog steeds het allermooist op aard en er is ook niets dat hun schoonheid evenaart. Al komen ze wel vaker klaar dan vroeger (euh… denk ik ).

Maar soms kreeg hij de zaal ook muisstil. Vooral als hij 2 meisjes op het strand zong, dan kon je een muis horen lopen. Naast mij had een iets oudere dame een stofje in haar oog, want haar ogen traanden een beetje, al kan het ook geweest zijn dat de vlinders in haar buik het hadden overgenomen.

De beste band ter wereld

Raymond had het er ook over dat je vooral je dromen moet volgen. Zo droomde hij vaak dat hij de beste band van de wereld had en wat mij betreft is die droom ook wel een beetje uitgekomen, want hij had gisteren wel 2 aparte muzikanten bij.

Zo was er een geïmmigreerde Italiaan (dat zei hij zelf!), die zo mooi op zijn trompet toeterde dat hij van de zaal een staande ovatie kreeg! Behalve van de mensen achteraan die in zetels zaten, die bleven zitten ... Echt, een geweldige muzikant! En er was ook een man met een soort dwarsfluit die de liedjes een andere dimensie gaf, echt mooi! Zo is er ook sinds kort ook een nieuw lid: Leander van het Groenewoud , die klopt op blikken met een stokje, speelt gitaar, piano en zingt geregeld mee.

Je werd dus geregeld vrolijk en soms kreeg je kippenvel waarop menig kip jaloers zou geweest zijn, en ik weet zeker dat de mensen met een zeer grote tevredenheid naar huis terugkeerden, al zijn de meesten meteen na het concert nog stevig doorgezakt, om nog een plat watertje of een biertje te drinken. Want de kelen waren schor geschreeuwd en moesten gesmeerd worden. Het was een zeer leuk concert, en vooral ... ik was erbij!! :-)

Gieke Merckx

Dit al gelezen?