© iStockphoto

Van Joy Anna Thielemans tot Groen: iedereen doet mee aan de Dagen Zonder Vlees

18 februari 2015

Een recordaantal mensen begint vandaag aan de 'Dagen Zonder Vlees'. Meer dan 20.000 mensen hebben hun status op 'aanwezig' gezet op het Facebookevenement om veertig dagen lang geen (of minder) vlees en vis te eten. Zoals elk jaar doen verschillende bekende Vlamingen mee, maar sinds dit jaar kunnen ook groepen de competitie aangaan om hun ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen. 

De campagne Dagen Zonder Vlees wil mensen aansporen om zo weinig mogelijk vlees en vis te eten tijdens de vasten, die dit jaar vanaf vandaag tot en met 4 april valt. Sinds dit jaar kan je ook als groep deelnemen aan het evenement en dat verklaart volgens de organisatie het grote succes.

Al meer dan 20.000 mensen engageren zich om veertig dagen hun vis- en vleesverbruik te minderen en dat is een record. Onder de deelnemers ook heel wat bekende Vlamingen: actrice Joy Anna Thielemans, presentatrice Cath Luyten en zelfs zakenman Wouter Torfs doen mee. 

Groen, KUL en Gent op kop

Sinds dit jaar kan je als groep deelnemen, wat het gevoel van competitie vergroot en bovendien zorgt het voor extra motivatie om de veertig dagen vol te houden. "Niemand wil als eerste falen of opgeven", zegt organisatrice Alexia Leysen. 

In de ranking van de groepen, die per categorie zijn ingedeeld, springen politieke partij Groen, de universiteit van Leuven en de stad Gent eruit. Groen staat duidelijk aan de leiding in de race tussen de politieke partijen, niet compleet abnormaal vermits de partij de vegetarische levensstijl promoot. Aan de Katholieke Universiteit van Leuven doen 842 mensen mee aan de Dagen Zonder Vlees. De universiteit van Gent grijpt de tweede plaats in de categorie universiteiten. Stad Gent staat momenteel wél op kop en laat Antwerpen, Leuven en Mechelen ver achter zich. 

Lees meer

Dit al gelezen?