© pressplayok.com

Akoestisch project van P!nk en City And Colour is een schot in de roos

24 oktober 2014
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.

Ze zouden ze ook thuishoren op de soundtrack van The Broken Circle Breakdown. You+me is het akoestische gelegenheidsproject van pop- en rockzangeres Alecia Moore (aka. P!nk) en Dallas Green (aka. City And Colour). Op 14 oktober bracht het duo hun album 'Rose Ave' uit. 

Wie zat te wachten op een album waarin de platinumblonde P!nk het zou hebben over drugs, rock 'n roll en one-night-stands zal hoogstwaarschijnlijk verbaasd zijn. In haar samenwerking met Dallas Green slaat de zangeres een heel andere weg in. Ze ruilt de badass chick-attitude om voor eerder emotionele country-getinte pop. 

De twee leerden elkaar al jaren voor de samenwerking kennen via gemeenschappelijke vrienden. Dallas Green opende regelmatig P!nk's shows in het Verenigd Koninkrijk en nu kwamen ze dus eindelijk tot een samenwerking. Het debuutalbum werd in niet meer dan een week tijd geschreven. Maar is deze samenwerking nu iets goeds geweest? Ja. Alsof het lot de twee bij elkaar gebracht heeft, klinken hun stemmen perfect harmonieus samen. Soms missen we Dallas Green wel een beetje, want in de tweestemmige refreinen wordt hij min of meer weggeblazen door de kracht van Alecia's stem. Maar dat betekent zeker niet dat hij op de achtergrond geen meerwaarde brengt aan de muziek. 

Zachtste dekentje ter wereld

De enige muziekinstrumenten gebruikt zijn de gitaar, piano en af en toe drums of een viool. Toch weten de twee met zo weinig materiaal zoiets fantastisch neer te zetten. From a Closet in Norway is hét bewijs dat je niet meer nodig hebt dan een gitaar om een fantastisch nummer te brengen. Alecia's stem is zo breekbaar maar op de juiste momenten, en dan zeker wanneer ze de hoogte ingaat, naar de keel grijpend. Maar het meest bekende nummer is waarschijnlijk Break the Cycle. Vanaf de eerste seconde kippenvel verzekerd dankzij een prachtige viool en een perfecte harmonie tussen de twee stemmen. Hier blaast Alecia niemand omver en het wordt haar zeker in dank afgenomen. Alsof je in het zachtste dekentje ter wereld wordt gewikkeld. 

Ook Capsized is zeker een schot in de roos. Het nummer klinkt veel gewichtiger dan de rest en Dallas speelt een grotere rol dan in de andere nummers. Ook You and Me, Second Guess en No Ordinary Love zullen zeker menig harten te weten bekoren. Het volledige album is zeker het luisteren waard.
Of dit het pad is waarop Alecia Moore moet blijven? Misschien. Het is niet de eerste keer dat ze softere muziek maakt. In 2006 bracht ze al het nummer I've got Money now uit, wat evengoed een bonustrack voor dit album had kunnen zijn. Ave Rose is een fantastisch tussendoortje, maar we zouden haar niet kunnen missen als rockchick. Tiramisu is lekker, maar je kan het niet dag in dag uit eten. Soms heb je ook een vettige Bicky Burger nodig.

Dit al gelezen?